uteritt i skogen

Nu ska jag och mamma ut till Lady och Nicolai. Nicolai ska klippas och ridas ut i skogen idag. Hade även tänkt rida lilla Lady med, ett tag sen sist!


Världens finaste ♥

/ Hanna

Tävling på G!

Tror jag har missat att berätta att jag och Nicolai har en tävling inplanerad nu innan jul. Det är en LB:1 som går i Skabersjö. Har inga större förhoppningar, utan gör det mest för att komma ut med honom.
Ser jättemycket fram emot det eftersom det var ett bra tag sen jag tävlade sist och Skabersjö ska ju ha det så fint med nytt ridhus och allt :-) 




/ Hanna

söndag

Videouppladdningen vill inte som jag vill, bilduppladdningen vill inte som jag vill.. Har försökt hela dagen men det funkar inte. Får se hur jag löser det.. 

/ Hanna



Video

Ingen bloggning från min sida pga tids rist. Men jag lovar att det kommer en video imorgon, så håll utkik! / Hanna

NU!

NU SITTER JAG OCH JULIA PÅ FLYGET PÅ VÄG TILL KINA! AAAAH! :D

/Frida


ARG

Jag är så fruktansvärt arg och måste verkligen få skriva av mig här på bloggen.
Jag är otroligt less på människor som är så sjukt otacksamma. Jag gör allt jag kan, visar respet och är trevlig, vad får man tillbaks?!  -INGENTING.
Framför allt dagens ungdomar är otroligt respektlösa och ouppfostrade. Det är pinsamt att se, vart är världen på väg? 
Detta är inte bara ute, utan i skolan eller i ridhuset, ja var som helst. De har varken skam eller vett i kroppen. Det är ungdomar som ber vuxna människor, som försöker hjälpa dom, att dra åt helvete. De sänker folk som absolut inte behöver mer kritik för att falla ihop och när de slåss så sparkar de på folk som redan ligger. De gör vad som helst för att krossa folk till minsta små delar.
De tror att de kan göra hur de vill, när de vill och var de vill.
Var nere i ridhuset häromdagen och ungdomar som flänger ut och in, rider någon rodeoridning. Skrattar, skriker, slänger i dörrar osv. Blir så arg! De är så fruktansvär respektlösa?! Hur lätt är det att rida en mindre världsvan 6åring bland massa spring och stök tror ni? 

Något som är ännu värre att se är vuxna människor som saknar vett. Det är faktiskt tragiskt att se. Vuxna människor som absolut inte verkar förstå. De är förebilder för många ungdomar och det är väl kanske inte så konstigt att ungdomarna blir som de blir när de vuxna människorna beter sig som de gör? Otrevliga och respektlösa människor finns det så gott om. 

Detta är inget annat än pinsamt och tragiskt.

i'm just sayin'
/ Hanna

Trött kille

Träningen för Lottie gick rättså bra idag tycker jag. Fick inte så speciellt bra känsla, men Lottie tyckte att det var mitt absolut bästa pass för henne på Lagette. Gjorde som vanligt mycket tempocäxlingar, volter och öppnor. Gjorde även någon sluta, men de sitter helt så därför har vi lagt dom åt sidan för ett tag framöver. 

När jag kom hem var det bara av med hästen och göra vid henne, sen vidare till nästa häst. Lillkillen gick superbra idag. Inget tjafs och allt bara funkade. Är så himla glad eftersom dethar varit lite jobbigt nu den sista tiden med den lille busungen!


Hihi, titta så gulligt Lady kikar fram i bakgrunden ♥

/ Hanna

Träning

Nu ska jag ut i stallet sen bär det av till Lottie för träning på Lagette. Uppdaterar när jag kommer hem ikväll!



/ Hanna

Föreläsningen igår

Fick en fråga om jag inte kunde berätta lite mer om föreläsningen, absolut kan jag göra det!

Som sagt så hölls den av Lottie Mattsson och Peter Ljungcrantz.
Det började med att Lottie presenterade sig. Berättade vem hon var och vad hon höll på med.
Därefter började hon prata om foder. Hur viktigt det är att man ger hästen rätt foder och vilka konsekvenser det kan få om man inte gör det. Hon pratade om att anpassa fodret efter olika hästar, årstider och andra förhållanden. Väldigt intressant faktiskt.
Därefter kom Peter Ljuncrantz in och pratade om avel, både svensk avel, internationell avel och hur allt går till i stora drag. Han pratade även en del om det här av kloning av hästar och att man betäcker ett sto för att sedan ta fostret? till ett annat stos mage. Så istället för att få ett föl vart annat år, kan nu stoet få 7 föl om året ungefär. 

Det som jag tyckte var absolut intressantast var kloningen. Känns sjukt skumt och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det.. Om det är sant att kloningen inte blir lika stark och dör tidigare så tycker jag absolut att det är fel, men jag får bara en konstig känsla av det hela? Tänk om alla hästarna skulle se ut som Totilas? Och om man nu vill att hästaveln ska gå framåt, hur kommer hästarna att se ut i framtiden?
filosofen Hanna..?
/ Hanna

Dag 20 - Något jag vill göra

haha, ja detta vet jag inte riktigt vad jag ska skriva på, det finns så OTROLIGT mycket jag vill göra!! :O

Men en grej som jag tycker hade varit jättekul är ifall om jag och Pee Wee hade kommit så långt att jag skulle kunnat rida henne i ponny sm om ett, ett och ett halvt år. För hon har jättefin skritt, jättefin trav, och en okej/fin galopp. så om ett, ett och ett halvt år så har hon ju byggt upp jättemycket mer muskler som vi just nu väldigt mycket håller på med i tex. samling. Men det är en långsiktigt mål då ! ;)
Vad tror ni, med förbättringar på lite grejer, som att mina tår ska in till hennes mage och ligga stilla där och att Pee Wee är lite mer stadig och hennes gångarter förbättrats ännu mer, tror ni att vi hade kunnat rida ponny sm om ungefär ett år då? :) Hade varit kul att höra vad ni tycker! :) Men snälla tänk på vad ni säger..

My star! ♥
ida andersson har fotat den sista bilden!
/Frida

Dagens och gårdagens ridpass!

Tisdag: gick super! :) tränade på det som helena hjälpte mig med i söndags på tävlingen!
Först var protesterade hon någon gång och sen var det slutdiskuterat och hon gick där jag ville, härlet! :D
Onsdag: redbara ut i typ 10 min för att detvar brottom hem! red barbacka med täcke, travade också och hon var jättefin! Känns toppen nu när vi kommit över en del av "trösklen" men det är några detaljer kvar! ;)
Det som är synd nu är ju att hon får vila i typ en och en halv vecka nu när jag åker till kina, men jag hoppas att hon vet vad som gäller när jag kommer hem, annars får jag väl ta och visa det noggrant igen! ;)

hihi, älskar denna ponny otroligt mycket! :D♥

/Frida

Hemma

Har precis kommit hem från en otroligt lärorik och intressant föreläsning om avel och foder. Föreläsningen hölls på Flyinges anläggning av Lottie Mattsson och Peter Ljungcrantz. 
Det jag tyckte var absolut mest intressant var det här med kloning av hästar. Känns helt sjukt egentligen..

Nu blir det sängen. Godnatt!
/ Hanna

Dag 19 - Bild på min bästa vän och varför hon/han är det

Min bästa vän är Julia Wesen Cosmo ♥
Julia är det vän jag har roligast och känner mig tryggast med! Vi har ALLTID roligt vad vi än gör!
Även om det är världens segaste dag händer det något kul när man är med henne!
hahahha, så j*vla undervar vän! Bara älskar hennes miner och ja allt!
Vi vet till 99 % allt om varandra, känner denna människa OTROLIGT mycket, asså menar att jag vet exakt när hon har tråkigt, exakt när hon skrattar på riktigt, exakt allt! possetiva som mindre bra ;)
Att vi har samma intressen också gör oss mycket starkare vänner också, och vi gillar och ogillar och tycker likadant om typ allt! fast ändå är vi olika på något sett.
Ialla fall är detta en underbar och fantastisk människa som jag inte skulle kunna leva utan nu när jag lärt känna henne, hon är en av dom grejerna som gör min dag! :')♥
Älska är ett otroligt starkt ord, men jag älskar denna glädjespridande varelse! ♥
Vi gör allt tillsammans!


hahaha, my sunshine!♥
ILY!
/Frida


Täcket jag pratade om!

jag sa ju sist jag var och handlade att jag hade köpt ett suuuuuuuper fint täcke till daven eftersom han inte har något fleec, då han har så liten storklek!
men somsagt dom sa att det var 125, och daven har störst 125, men när vi provade det var det tyvärr alldeles fortstort! tillochmed för chippen.
Så fick lämna tillbaka det, riktigt besviken då det var så otroligt fint! och att det bara är gjort ett enda!
jaja får hitta nåt annat fint :/ har ni tips?
Men vad tycker ni, var det fint?

ni ser så stort det var ända ner till hans knän
/Julia

tävlingen

♥ Kommer att skriva om tävlingen så fort jag har tiden till det, och hoppas på att få en liten lucka till det ikväll!
/Julia
-Min egna guld häst!

Dagens planer

Idag är det en joggingrunda på banan på Lagette och en tripp till Flyinge med Talang Skåne som står på schemat.

Bjuder på lite sådär halvt höstiga bilder på pållarna. Ska försöka hitta någon som kan följa med migg ut i skogen och fota någon dag!


/ Hanna

Min sämsta egenskap

Min absolut sämsta egenskap är väl att jag har väldigt svårt att koncentrera mig i en del fall.
Detta är otroligtotroligt störande när jag rider i ridhuset och folk snackar eller på framridningen. 
Jag tror att det är väldigt viktigt att man hittar sin egen lösning på sina problem och inte gör som andra säger till en. Jag löser det genom att sätta musik i öronen eller högt i ridhuset.



Är det någon av er läsare som känner igen er i mitt lilla problem? Isåfall, hur löser ni det?

/ Hanna

samma

min vecka ser ungefär likadan ut som julias! vi går i samma klass har prov tisdag-torsdag
måndag: plugga som in i!
tisdag: har prov i skolan, plugga, min ponny
onsdag: har prov i skolan, plugga, min ponny
torsdag: har prov i skolan, min ponny, PACKA! :D
Frdag: åker typ direkt till danmark efter skolan
Fyy vad jag inte gillar 8:an har prov 24/7 :O

hör av mig när jag hinner!
/Frida

Veckan framöver

så ni vet, kommer jag ha minimalt med tid till bloggen denna veckan ut! har så otroligt mycket denna veckan så jag måste lägga bloggen lite åt sidan. Men ni ser ju själva på ett ungefär hur det ser ut nu! har prov tisdag,onsdag,torsdag.
Tisdag:Hinner inte ens träna, ska plugga till prov och rida Daven i skogen, mamma kör chippen till helena istället.
Onsdag: plugga till prov, träna daven förhoppningsvis, packa!.
Torsdag: Träna,rida den andra ponnyn i skogen, packa!
Fredag:hinner knappt hem förren det bär av till Danmark med BV, och sen bär det av till KINA! är borta i 10 dagar ungefär.
så ganska fullt nu tyvärr!
Men jag kommer att göra mitt bästa gott folk! :D
/Julia


Inaktiv Hanna

Har varit väldigt inaktiv här på bloggen nu ett tag men jag har haft så mycket med skolan, hästarna och kompisarna att jag helt enkelt inte hunnit.



Är väldigt sugen på att köpa ett nytt tävlingsschabrak. Isåfall blir det nog ett helt vanligt från Mias RS med gul och blå kant, men har lite beslutsångest..


/ Hanna

19. Bild på min bästa vän och varför hon är det

En av mina närmsta vänner är Frida Fransson, även hon som jag har bloggen här med!
vi står varandra väldigt nära, och det är även henne jag ska resa till kina med.
Vi har känt varandra lite mer än ett år, och har sedan dess varit väldigt bra vänner, visst vi har bråkat som säkert alla gör, men vissa vänner klarar man sig utan,och man tar det inte så hårt om man inte är super bra vänner.
Men somsagt vi står varandra nära och blir alltid vänner igen. Jag har ALLTID roligt med Frida, och hon gör mig suuper glad!
har alltid massa fjant för oss, och hon är precis en sån som passar bra med mig!
ibland kan man vara lite nere, och då pratar vi och tröstar varandra.
Tror vi har gjort nästan allt tillsammans på senaste tiden faktiskt, endå galet hela sommaren, ja vi blir bara bättre och bättre vänner, vi delar samma intresse och det är så roligt att se frida tex rida Chippen då jag kan lita på henne! skulle aldrig sätta upp någon annan jag inte känner så pass bra.
Man måste verkligen ha en kompis som man kan lita på! en som kan lita på en själv.
Ibland måste man bara prata ut, och det gör man inte till vemsom helst! tror frida vet det mesta om mig, och jag det mesta om henne, vi kan prata om privata saker, och delar det mesta!
ja helt enkelt en underbar vän! hon passar mig till 110%
kan rabbla minnen och allt, hur långt somhelst! men lite kortfattat här nu
och här kommer lite bilder ifrån mölle i somras när vi var där!
Vi kommer ha sååå roligt i framtiden också det kan jag lova er hih
En av mina närmsta vänner är Frida Fransson ♥, även hon som jag har bloggen här med!
vi står varandra väldigt nära, och det är även henne jag ska resa till kina med.
Vi har känt varandra lite mer än ett år, och har sedan dess varit väldigt bra vänner, visst vi har bråkat som säkert alla gör, men vissa vänner klarar man sig utan,och man tar det inte så hårt om man inte är super bra vänner.
Men somsagt vi står varandra nära och blir alltid vänner igen. Jag har ALLTID roligt med Frida, och hon gör mig suuper glad!
har alltid massa fjant för oss, och hon är precis en sån som passar bra med mig!
ibland kan man vara lite nere, och då pratar vi och tröstar varandra.
Tror vi har gjort nästan allt tillsammans på senaste tiden faktiskt, endå galet hela sommaren, ja vi blir bara bättre och bättre vänner, vi delar samma intresse och det är så roligt att se frida tex rida Chippen då jag kan lita på henne! skulle aldrig sätta upp någon annan jag inte känner så pass bra.
Man måste verkligen ha en kompis som man kan lita på! en som kan lita på en själv.
Ibland måste man bara prata ut, och det gör man inte till vemsom helst! tror frida vet det mesta om mig, och jag det mesta om henne, vi kan prata om privata saker, och delar det mesta!
ja helt enkelt en underbar vän! hon passar mig till 110% ♥
kan rabbla minnen och allt, hur långt somhelst! men lite kortfattat här nu
och här kommer lite bilder ifrån mölle i somras när vi var där!
Vi kommer ha sååå roligt i framtiden också det kan jag lova er hih ♥
/ Julia

Dag 18 - En bild jag aldrig publicerat förut


hahaha, jag bara älskar denna bilden, det ser ut som hon bara " ha, kolla vad jag fick! " eller " guud vad jag är duktig! "haha, helt självsäker xd
/Frida

ny grej!

tänkte börja med en ny grej, Fridas bloggtips!
kommer skriva varför jag tycker att bloggen är så bra o.s.v
Dom första omgångarna har jag redan bloggar jag vill tipsa om, men ni får gärna komma med förslag på bloggar!
Du kanske tycker att din blogg är värd att bi veckans bloggtips?

Börjar redan idag, så håll utkik!
/Frida

Tävlingsdag

Har inte gått ut med att jag skulle tävla daven av olika skäl.
Men jag tänkte att nu var det dags, så Idag gjort vi vår första tävlingdebut!
Daven har ju nästan aldrig tävlat innan, så lite spänd och så, vill ni höra och se mer bilder.?
Resultatet!
/Julia

FRÅGESTUND

Vi tänkte köra en liten frågestund! Så reglerna är simpla, haha Fråga exakt hur mycket ni vill!
vi kommer svara i ett video inlägg!
Och svarar på ALLA frågor, så kom igen nu! avslutar när det är gott om frågor.

Kom igen nu! NÅGOT måste du väl ändå undra ;)

/JFH

Dag 17 - Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad

haha, jag lyssnar på samma låtar, kvittar vilken humör jag är på!
lyssnar även mycket på nrj!
en dag utan dessa två låtar finns inte!! :O så galet bra, älskar "dunk"! ;)



/Frida

Nöjd!

Idag var jag och tävla med lillehäst.
Hon har kommit på att jag blir jättestressad på tävling när hon drar upp huvudet, så då gör hon det. Och då blir jag osäker och lättar på tyglen och då blir hon lång. Och det läget är bekvämt för henne.
Men helena kom och hjälpte mig, så fick ordning på formen men hon blev helt slut och orkade knappt gå en meter. Hon stannade ett par gånger inne på banan innan jag börjat, och jag fick jobba som in i tusan för att hon skulle gå ett steg!! Men hon var på tygel heeela tiden, och det var det vi hade problem med innan, att hon körde upp huvudet inne på banan, men om jag bara får koll på det på framridningen så går det inne på banan också.
Nu är vårat problem att hon lägger av och jag vill bara rida framåt och stressa iväg istället för att stanna i det hemska läget och jobba igenom där, för det är det jag gör hos helena och lyckas alltid, men jag gör det inte hemma och på tävling. Och jag vet vad jag ska göra, men gör det inte, för jag blir så stressad.
i alla fall, inne på banan jobba jag som in i för att få fram ett steg ur henne, är överraskad att hon inte stannade, fick fram en okej travökning och hon galoppera när hon skulle. Så hon gjorde allt hon skulle dock utan energi. Och det är det jag måste få fram.
fick ihop 61% och kom 7/14, så får väl vara nöjd med den segaste ritten i mitt liv! ;)

Nu tusan i det har jag bästämt mig, jag ska vara bestämd åt henne och verkligen visa hur det ska va och inte visa ETT ANNAT ALTERNATIV än det jag säger att hon ska!! Jag ska göra allt nu för att vi ska lyckas! Och nu f*n menar jag det!
 
Blev inga bilder :( Mamma fotade bara när jag trava fram och galopperade fram och julia kom inte när jag red:(
Så tyvärr inga bilder :((

När jag galoppera fram

när vi fick koll på formen, dock blev det bara bilder bakifrån.. :(


/Frida


NU

Nu går jag in på banan, och jag hoppas som in i att jag är nöjd när jag kommer ut! :D

min fina!
/Frida

6

AAAH! nu är det bara 6 dagar kvar!! TAGGA! :D


/Frida

18. En bild jag aldrig publicerat förut

haha, det finns oendligt många bilder jag aldrig har lagt ut innan, men jag lägger upp en på chippen för väldigt längesen och en på daven för ett tag sen.
såååhär fult gnäggar daven, låter som en hingst gör han också!
bild ifrån Mars nån gång!
/Julia

The dressage simulator

Med hjälp av sensorer så hjälper den här "hästen" dig att sitta rätt i sadeln, använda dina hjälper rätt m.m. Hästen kan bland annat utföra piaff, passage, öppna/sluta! Hästen kostar dock 55 000 kr men den behöver ju å andra sidan inte matas, stallas in, skos och behöver inte ses till + att du inte behöver mocka! Tuff pryl ;)
http://www.racewood.com/dressage.php

/Jennie
Inlägget taget av http://dressyrfocus.blogg.se
hoppas det var okej! Annars tar jag bort det igen! :)

Jag tycker denna grejen är rätt cool, hade varit kul att testa! ;)
/Frida

Igår

Igår firade jag och Daven en månad tillsammans, och många fler ska det bli!
Du är riktigt härlig,ponnyn min ♥
/Julia

Träning för Helena

I onsdags och i torsdags så hade jag träning för Helena!

Onsdag:
Gick superduper bra!! :D Farten i bakbenen kom igång ordentligt!
Vi gjorde öppnor och slutar längs långsidan, gick lite segt i början sen gick det jättebra!
Jag red också upp på medellinjen i en öppna och sedan ut till spåret i en sluta, gick jättebra, fast i högervarvet har jag lite svårt för att ställa henne åt höger, men det får jag träna upp :)
Är gudans nöjd!!! :D

Torsdag:
Gick också jättebra! Men hon var jättetrött från träningen på onsdagen för där fick vi veeerkligen i gång den, så hon hade nog lite mjölksyra i benen in lilla ponny ;) Kommer inte riktigt ihåg vad vi gjorde i början, men red igenom pogrammet sen i slutet, och det gick bra men hon var supertrött så hon orkade inte ta i sitt bästa i ökningen och ja lite sådanna små missar som nog ingen hade tänkt på.
Är jättenöjd! :)

/Frida

Tillbaka

Har varit faktiskt ganska skönt med paus nu i veckan, måste tänkta på skolan och hästarna.
Men nu är det helg och jag kommer att kunna uppdatera er!
Allt har gått väl med hästarna, Daven har fått skor, och faktiskt på bak också! funkar otroligt bra.
Han har fått mer undertramp,bakbensaktivitet och ja, hans energi är oendlig! nu måste jag istället bromsa på honom. Super roligt verkligen! och varför vet vi faktiskt också, det är för att han varit öm i bak, sa både hovslagaren och jag, eftersom han gått så försiktigt och inte riktigt vågat ta i, antagligen för att det har gjort lite ont, men nu så!
Ska ner och rida dom båda nu, och sen kommer jag att uppdatera er riktigt ordenligt ikväll,
finaste
/Julia

Dag 16 - En bild som gör dig lycklig

jag har massor av bilder som gör mig lycklig! bara jag ser en bild på min ponny blir jag lycklig och tänker, wow den ponnyn är min!

En sötare ponny får man leta efter!! ♥





Sötaste♥
/Frida


Jag lever!

Tänkte göra några inlägg idag, så att ni får lite uppdatering, och bevis på att jag lever ;)

Idag tänkte jag skriva om träningarna i veckan, och hur dagens ridpass idag ser ut (dagen innan tävling), och hur jag förbereder i stallet dagen innan o.s.v har lite ideer för idag! ;)
Är gryymt taggad inför imorgon! Pee Wee har kännts jättefin hela veckan! :D ska även träffa julia dären, och fota såklart, så förvänta er bilder imorgon!

/Frida


Dag 17 - Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad

hm, ja orkar inte lägga upp alla låter, men om jag säger att jag lyssnar mycket på NRJ, så då kanske ni förstår vad det ungefär är för låtar, Dunk är det bästa som finns, passar alltid!
/Julia

"En rädd häst, är en farlig häst"

Ja, rubriken beskriver väl min lilla rodeotur på Lagette idag rätt bra?
Först och främst blev jag dyngsur, vilket aldrig är kul. Riktigt busväder ute idag..
Hon bockade, reste sig, stack och gled på asfalten. ahahaha, kaos :-(
Men jag lever fortfarande och satt kvar med nöd och näppe! Nu ska jag plugga spanska, har prov imorgon ;-)



/ Hanna

Ingen uppdatering

Kommer tyvärr inte bli någon vidare uppdatering från min sida nu på ett tag.
Mina dagar är fullpackade och det ser ut så här nu:
Tisdagen den 18 (idag): plugga till prov!!!
Onsdagen den 19: träning för helena, åker nästan direkt när jag kommit hem från skolan och kommer hem jättesent. Plugga till prov på fredag!
Torsdagen den 20: träning för helena, åker nästan direkt när jag kommit hem från skolan och kommer hem jättesent. Plugga till prov på fredag!
Fredagen den 21: har prov i skolan! sen stallet, plugga, och tjejkväll
Lördagen den 22: Plugga prov till tisdag onsdag-torsdag, stallet, förbereda inför tävling!
Söndagen den 23: tävlar, är borta typ hela dagen, sen pluggaaa till prov tisdag onsdag-torsdag
Måndagen den 24: PLUGGA PLUGGA till prov tisdag onsdag-torsdag!!!
Tisdagen den 25: Prov i skolan, sen stallet och PLUGAA till onsdag-torsdag
onsdagen den 26: Prov i skolan, sen träna för helena, sen plugga till torsdag
torsdagen den 27: stallet, packa!!! :D
Fredagen den 28: skolan, sen åker jag och bästa vän till kina! :D
är i kina från fredagen den 28 till natten på måndagen den 7 :D Men vi kommer fixa roliga grejer här på bloggen!

För övrigt låter det rätt körigt nu dessa kommande veckorna? ;) UUUSCH!! :(

syrran och jag ♥
/Frida


Dag 16 - En bild som gör dig lycklig



/Frida


Daven i Lördags

Här kommer lite bilder ifrån ridpasset på Daven i lördags,
Kommer inte att hinna ladda upp alla då det faktiskt blev ganska många bra bilder! men ni kommer få resten imorgon, Hmm, daven var super fin, fick igenom honom riktigt ordentligt, gjorde några mellantrav, och gjorde mesta dels galopp arbete då det är det daven har svårtast för, samling förvänd, allt som har med galopp att göra är svårt med hans stora galopp, så det är där vi håller på att jobba upp honom förtillfället.
Gjorde förvändgalopp och det gick riktigt bra, inte ett ända avbrott, och provade även galopp ifrån skitt.
Han lär sig riktigt fort, och vi har redan kommit en bra bit på vägen, men eftersom han fortfarande inte är riktigt stark så jobbar vi honom alltid i ganska låg form.
Han lyser iallfall fint i solen ;)
usch in med tårna!
Jaja, nu går det inte att ladda upp fler bilder! så ni får istället få 2 omg imorgon.
Men vad tycker ni om honom nu då? :)
Ni får faktiskt bli lite bättre med kommentarerna!
/Julia

11

11 dagar kvar!!

/Frida

Träningen

Träningen idag gick super! Är jättenöjd med Nicolai. Han var väldigt mjuk och hittade inte på några som helst dumheter idag.

Bilduppladdningen vill inte som jag vill, därav ingen bild alls..

/ Hanna

Dag 15 - Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Ja, det finns många skäl!
Man har alltid någon att prata med, och man får alltid bäst svar.
Dom finns lixom alltid för en på något sett, dom älskar en för den man är, och inte för hur man ser ut eller för vad man äger. Hästar är det bästa!
Det finns inget bättre än att rida ut barbacka en varm sommar kväll med solnedgång och allt, utan o med kompisar! Det finns inget bättre än att bushoppa i skogen eller på banan! Det finns inget bättre än att rida seriös dressyr och känna hur hästen kämpar för det man vill och säger! Att få drömma sig bort en stund, med den häst man älskar mest på hela jorden!
Hästarna är som en bästa vän som alltid kämpar och sliter och gör sitt bästa, för att ryttaren/ägaren ska bli stolta och glada och ge dom en klapp på halsen eller en stor kram eller en puss på mulen.
Säger som Julia, det är mer än "bara en häst"!

Pee Wee's Bo-Gi, du är mitt hjärta! ♥

Looovvee ♥
/Frida


Dagens @Daven

Somsagt hade jag väldigt migrän innan idag, men efter att jag vilat ett tag och tagit lite ipren och sånt, känns det nu mycket mycket bättre! så imorgon blir det skola igen.
Skrev också att Daven tappat en sko efter allt springande, så vi tog ut honom i paddocken och sprang med honom för att se om han haltade, men vi såg ingenting, han var bara öm i traven, och inget i skritten, så vi bestämde oss för att ta ett skitt pass! Ingen av oss var ju på topp idag så då passade det bra...
I början var han lite tittig, och inte riktigt avslappnad, och ville bara springa iväg då han vilade igår, Men efter 5 min på volten började han lyssna riktigt bra på mig, och jag kunde ha honom låg, och högre form, alltså han lyssnade super! och blev riktigt rörlig i hela kroppen, sen gick jag på och gjorde lite öppnor, lite små skänkelvikningar, halter,ökad skitt, och provade på en bakdelsväningen, lite svårt men det gick helt ok!
Till en början tycke Daven att det var lite underligt att bara jobba i skitt, men märkte på honom sen att han tycke det var riktigt skönt, och jag kan säga att jag hittade många knappar på honom i rörelse som jag kan ta hjälp av  traven sen! så måste säga att det är riktigt bra att ta ett skittpass ibland.. man får ut mycket, och många kan ju slarva lite med just skritten, men det är också något man måste jobba med ibland!
Chip, fick en tur i skogen, mest fritt, han fick springa på bäst han ville!
första ridpasset på daven, också lite skittarbete.
/Julia

jag och wilma..

..har kommit fram till att våra hästar skulle varit fälttävlans hästar ;)
Hihi, vi hoppade i fårhagen igen, fast denna gången hoppade vi fler stockar, och till och med en bana!
Våra hästar var jätteduktiga, ett par roliga hopp i början sen blev dom värsta fina hopp hästarna!! ;)
Vi hoppade en bana med 6 stockar i, haha, riktigt roligt! Måste bara göras om!!

gammal bild sedan i vintras på min sötnos!
/Frida

Stress!

Kom hem från skolan för en stund sen och har precis ätit. Nu ska jag ut i stallet och mocka, fodra och ta in hästarna.
På dagens schema står det träning för Lottie kl 17.45, hör av mig när jag ridit! 


Bild sen i somras när jag var i Karlstad och tävlade på mitt lilla hjärta.. 

/ Hanna

usch!

vaknade upp idag av att ha sprängande ont i huvudet, Har migrän och mår inte alls bra..
Så jag kunde inte gå till skolan idag, tror jag fick det igår när det var så stressigt hela dagen, jaja får ligga och vila nu och så får jag se om det släpper lite senare idag så jag kan uppdatera er lite, och ta en liten tur på  Chippen.
Lite goda nyheter är att mamma sa att Daven var relativit lugn i hagen idag, sprang inte lika mycket, nu går han mellan Zenit och calle, då vi satte upp en hage till igår..
Daven ska jag om jag mår bättre gå en liten runda  med senare, då han har tappat en sko och ömmar, så vill inte rida honom då.
/Julia

16 - En bild som gör dig lycklig

kärlek ♥
.
Kan även då lite snabbt tillägga att detta är vårt 100ade inlägg och fler ska det bli!
vi går in i vår 3dje vecka med bloggen, och tittarsiffrorna stiger, super :)
/Julia

Träningsinlägg

Har insett att det är väldigt bra att skriva inlägg om träningar, eftersom jag då verkligen tänker efter vad jag gjorde, hur jag gjorde det och vad instruktören sa till mig. Så himla bra faktiskt! Kanske det bästa för min egen del..? 

/ Hanna

12

12 dagar kvar..
AAAAH LÄNGTAR!!! Det kommer bli bäst bästavän! :D♥

hahah, WTF
/Frida

Ninna-träning

Som jag skrev igår så tränade jag Nicolai för Ninna igår. Ninna Swaab är min mammas tränare som jag även tränat en del för tidigare. Så längesen jag gjorde det och det var så himla kul!
Ninna är en väldigt erfaren kvinna som tävlat de absolut högsta klasserna, har till och med ridit OS. Dock ett antal år sen.. Men hon är väldigt bra att rida för eftersom hon säger precis vad hon tycker och tänker och leker fram saker ur hästen på ett så enkelt sätt som möjligt. 

Jag red honom väldigt låg i formen eftersom han lätt blir lite stram och för att få han till att bli mjuk och arbeta riktigt ordentligt med ryggen. Han var väldigt spänd när jag började rida och reste sig en gång och tramsade lite, men var förvånansvärt snäll.
Som sagt så red jag honom i väldigt låg form och eftersom han har det lite svårt att vara lugn i skritten och det gärna blir pass, så gjorde jag svaga skänkelvikningar i skritt. Gjorde detta i båda varven, så himla svårt på så långa tyglar eftersom han inte tar bettet ordentligt..
Därefter gjorde jag samma sak i trav, fortfarande i låg form. Gjorde sen mycket volter och tempoväxlingar, hela tiden kollade jag så att han var på jobbet.
I galoppen gjorde jag volter och lite öppnor på volten. Jättesvårt att hålla ställningen, få med yttersidan och samtidigt ha en låg form. Hela tiden jobbade vi med att han skulle ta ett bättre stöd.

Ninna tyckte han var väldigt fin, att han har en snygg sida och förutsättningarna. Men han måste arbeta mer genom hela ryggen och bli mjukare i sidorna. Hon tyckte även att jag höll för hårt i honom och att jag måste släppa efter för att berömma och även låta honom göra mer av jobbet själv.
Är väldigt nöjd med kritiken och tyckte jag fick en väldigt bra känsla som jag nu ska försöka behålla. Fick även ett lite annat tänk än jag haft tidigare, så detta var väldigt givande! :-D 

Har två bilder, som kanske kommer upp en annan gång. Här bjuder jag på en bild på knasbollen från i somras ;-)


/ Hanna

Resultat Lillhagen

Måste först och främst ge stort plus för lillhagens underlag och ljusa ridhus, helt grymt bra verkligen!
Red fram ute ungefär 30 min, chippen blev överladdad och kunde knappt skritta men han var super fin.
Gjorde öppnor,slutor,skittpriutetter, och ja allt som var med i programmet, och han hade sin fina trav hela tiden! in på banan kom jag näst sist, chippen tyckte det var spännande med läktaren där det satt massa folk, och sen tyckte han att det var lite läskigt i ena hörnan men när han gått där förbi 2 gånger var det lugnt, Red programmet och han kändes super på banan också, man märkte verkligen att han gillade underlaget!
svävade fram som nästa aldrig förr. Galet nöjd med travprogrammet och hans ökningar! Skitten blev dock sämre somsagt han var överladdad och kunde inte riktigt skitta, så det drog ner en del, även i enkla bytena, och galoppen kändes också super! mycket klapp efter ritten, och folk klappade högt på läktaren, chippen blev så nöööjd.
Fick mitt protokoll och sen hörde jag i läktaren att det var dags att gå på prisutdelning, blev galet glaad! Eftersom dom låg vääldigt lågt i % överlag, vinnaren hade endast 67% och jag fick 64,5%,
Som vinst fick jag en pikur halsduk, och placket,rosett galet bra priser också :D så åkte hem nöjd och belåten med duktig pålle där bak!
Blev inte super många bilder men visar dom som blev bra!
kan även tillägga att det var ju sista omgången av eliten och programmet var FEI Inledande. Och laget kom iallfall inte sist
inte wow bild, men tycke det var härlig med havet och öresundsbron precis i bakrunden!
och sen blev det tyvärr bara en bild inneifrån banan
/Julia


Dagens outfit

En ny grej jag tänkte börja med

Pannband: Swarovski
Träns: olika delar
Schabrak: vet inte riktigt
lindor: vet inte
ländtäcke: vet inte riktigt, jättegammalt
sadel: från rytteriet i sjöbo
Hjälm: Uvex
Väst: Mountain horse
Ridbyxor: Domingo
Handskar: Roeckl
Stövlar: Glen Gordon
sporrar: ???

haha det var inte mycket på min häst som jag visste vad det var för märke eller vad det kom ifrån.. hihi
/Frida

Bilder

Idag red jag Pee Wee på banan, det kändes superbra, därför blev det bara 35 och därför hann mamma inte komma och därför inga bilder! :( aja.. jobbade mest på att hon skulle på upp sin superfina trav där hon verkligen använder bakbenen, för ibland kan hon bli lite springig, jobbade även med att fatta galopp från trav eftersom hon drar upp huvudet ibland precis när man fattar galopp. Gjorde även lite förvändgalopp, ja mest galopparbete idag, det enda jag gjorde i traven var att då träna upp det med den bra traven och lite ökningar.
Ohh! jag skulle haft bilder när hon gick så fint! :(
Här är några få bilder efter dagens ridpass


hihi, jag och emma älskar min ponny ;)
/Frida

Stress

Just nu är det ganska stressigt! Har varit nere i stallet sen kl 9 imorse, och Daven har varit tokig.
Han och Noa har sprungit, sen satte vi ihop Daven och Chippen, så börajde dom springa.
Sen fick vi ta ner alla hästar och släppa dom i olika hagar, och det är spring och, ja super jobbigt.
Daven har för den delen också sprungit av sig en sko, så hovslagare får komma, Just nu går det ganska okej så jag är uppe fort och äter sen ska vi ner igen, ska försöka göra lite nya hagar till dom, och så får vi se om det funkar!
/Julia

Dag 14 - Saker du gör vardagligen

Dag 14 - Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

06:30 ligger och drar mig i sängen till 06:33
06:33-07:00 Sminkar mig, går på toa
07:00-07:30 äter frukost, fixar håret, klär på mig, packar det sista, och springer runt och gör småsaker som att borsta tänderna
07:30-07:50 Går jag till bussen, kommer fram vid kl 8
08:30-15:00 går jag i skolan
15:25 är jag hemma i huset, då har jag åkt buss och gått hem. Hemma fixar jag mig inför stallet, äter, byter om, går på toa (eftersom det inte finns någon i stallet) o.s.v
16:00-16:10 ungefär vid dom tiderna har jag cyklat till stallet (ungefär 4 km dit)
16:10-16:35 under dom 25 min så mockar jag, bytar vatten i boxen, sätter mat, bytar vatten i hagen, och sätter hösilage
16:35-17:10 har jag hämtat Pee Wee i hagen, borstat (kliniskt, hihi), lindat, tagit på stövlar och så på mig själv, sadlat tränsat och kommit iväg. Ungefär vid 17:15 kommer jag till banorna
17:15-18:00 rider jag Pee Wee, rider hem till stallet och är där vid 18:05
18:05-18:30 borstar/svampar jag av henne, sätter på natttäcke, gör det bekvämt för henne, och myser och pussas en stund, hihi :D (ringer även efter pappa under den tiden, och han är oftast och tränar så blir hämtad vid 19:00)
19:05 - 21:00 Äter jag kvällsmat, gör läxor
21:00-22:00-22:30 sitter jag vid datorn
22:30-23:00 borstar jag tänderna, tvättar av sminket, duschar, går på toa för sista gången.
23:00-23:15 sover jag!

lååånga dagar ;) Dagarna ser ju annorlunda ut om jag inte ska till stallet, eller om jag har träning och så

/Frida

Hos Josefine

Tränade Nicolai idag för Ninna och red sen ut på Lagette. Just nu är jag hos Josefine och vi ska upp tidigt imorgon eftersom jag har Talang Skåne på Lagette. Uppdaterar mer imorgon och då kommer jag även att berätta mer om dagens träning ;-) / Hanna

Dagens Resultat

Duktig Ponny, mer bilder och resultat kommer sen!
Jonny Be Good ♥
/Julia

Min ponny älskar!

Om man inte räknar med mig så är nog detta det bäääästa min ponny vet! hihi
Efter ett ridpass, att få springa hur hon vill i ridhuset när jag travar av, och att jag bara ska ha långa tyglar och hålla i framvallvet på sadlen, hon bara gör ökningar heeeela tiden och sträcker på benen!
haha, knasboll ♥






hihi hon ser ut som en kamel, och jag som en kråka! haha, min lättridning går bara inte att påverka.. xd
/Frida


Dag 13 - Min högsta dröm

Jag har måånga drömmar!
En av mina högsta drömmar är att jag och Pee Wee ska hinna från lok-nat innom ett- ett och en halvt år!
Det är en av dom största, att jag kan få henne så långt! För jag vill visa folk vad jag kan, bara ge dom en stor chock!

En annan av mina alldra största drömmar är att få bo på en gård!
Hur konstigt det än låter.. Men det är en av dom största!! Allt hade varit dubbelt så enkelt!
Jag har tjatat i typ hela mitt liv, men det är något jag får göra när jag flyttar hemmifrån.. Fastän det är nuuu jag vill ha den som mest, när jag är ung. Sen har man ju bil och så, så då spelar det ju inte så stor roll.
Alla som bor på gård ska bara gå runt med ett stort leande på läpparna! För det kan jag säga.. Det hade jag gjort!!

En annan dröm, är att få en riiiktig toppen häst som nästa häst! Som man tävlar på hög nivå och som kan vidarutbilda mig o.s.v Som kan typ allt, hade varit sååå nice! Jag vet att Pee Wee är en toppen häst, men det finns så mycket mer i henne som jag bara måste få fram på tävlingsbanorna! Vi är på g

Jag har mååånga fler drömmar, men dessa är dom 3 största!




Jag tror på oss! ♥
/Frida


Dag 15 - Varför får hästar och ridning mig att..

varför får hästar och ridning mig att må bra?
jo, det är ju såklart mycket. Dom finns där alltid, jag blir alltid lugn när jag är med hästarna, man kan ta härliga turer i skogen, man kan prata med dom, berätta saker! och dom lyssnar endå alltid känns det som.
Är jag lite ledsen är det bästa stället att vara på! dom ger mig gläjde,
Jag känner mig så himla trygg med chippen, han är en bästa vän! Man kan skoja med dom,
och ja mina hästar är mer än bara en häst för mig! ♥


/Julia

Fina Daven

Daven gick som en klocka idag! gjorde för första gången hemma förvändgalopp och galopp ifrån skitt, duktig duktig!
han börjar bli mycket starkare för att kunna börja samla sig lite smått.
Mamma fotade super många fina bilder på oss! är ni sugna på att se och höra mer när jag kommer hem?
isåfall får ni allt slänga en kommentar.
Här kommer nåt smakprov!
ser ni att hans halsmuskel börjar komma fram lite mer, och han har lagt på sig lite, nu är han perfekt i hull!
nu fattas bara alla fina muskler.
så vill ni se mer?
/Julia

foto dag! (mobil inlägg)

Nu är jag på väg hem från tävling, min vän Ida har tävlat! Dom är så fina! Mer om hur det gick och bilder på dom kommer ikväll! Ida ska även med mig till Pee Wee och Fota oss när jag rider henne, kanske ska gå ut på ängen och få lite bilder där också ? :) Vi hörs ikväll!

sadel

många undrar ofta vad jag har för sadel, så jag kan ju lika gärna skriva det till er.
Jag har en Bates Innova, underbar är den!
Finns i svart och brunt, och jag har den bruna till mina pållar.. Man kan få den med normal stöd, och lite större och jag har normal stöd, vilket har förbättrat min sists enormt, eftersom jag är lång kan jag ha en tendes av att dra upp benet när jag skänklar, vilket är vidrigt fult.
Bates är också en riktigt skön sadel, och alla vänner som provat min har blivit helt kära, det är även många ponnyryttare som använder en sån!
Och annat som också är bra, är ju att man kan bygga om den nästan exakt hur man vill efter sin häst. Min bates är nu byggd för chippen, och ligger helt perfekt på honom!
Davens kom för ett tag sen, och ligger perfekt på honom, Så om man letar sadel måste jag rekomendera denna. Verkligen bra sadel!
/Julia

Svårt med tid Imorgon

Hej allihopa! idag har jag tagit en härlig tur på på båda hästarna, somsagt jag ska tävla imorgon med chippen så jag gjorde lite mjukgörande med honom!
och sen skulle vi ner och packa,putsa och fixa. För jag ska ju hinna rida daven innan imorgon.
Så jag kan ju säga att det kommer bli dåååligt uppdatering ifrån mig imorgon, och vet inte ens när vi kommer hem eftersom jag startar runt 6 nu.
blir väl vid 10 nån gång!
Så jag ska se om jag hinner göra några tidsinställda till er.
Ska även be mamma fota mig och daven och sen på tävlingen såklart!
haha bild ifrån jönköping, kanske sugna på fler failbilder? ;)
/Julia

Dag 12 - Min favoritgren

är dressyr!
Jag tycker det är riktigt roligt med hoppning också! Men dressyr leder! :)

en bild när jag travar fram :) Älskar bakbensaktiviteten!!
/Frida

14. Saker du gör vardagligen

14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
vardagligen, ja det är väl går upp vid halv 6 gör mig redo för skolan, vid 7 ungefär brukar vi ta ut hästarna.
Bussen går 20 över 7, och är i skolan kl 8 ungefär,börjar skolan vid halv 9 och går till 3, så är hemma vid 4 varje dag ungefär. Direkt ner i stallet och fixar, rider båda pållarna, och nattar dom är väl färdig vid 7-halv 8 nån gång.
Upp och äter, fixar med läxor och bloggar den tiden jag har över!
när det är träningsdagar ser det ju såklart annorlunda ut men det här är väl ungefär hur det är varje dag.
/Julia

Lika eller?

haha detta bara flög i mig när jag såg bilderna brevid varandra!
men på något sätt måste ni hålla med mig lite, hihi!
eller vad säger du Frida
/Julia

13. Min högsta dröm

min högsta dröm är att rida EM på ponny, komma med i Landslaget osv.
& när jag går över till storhäst, också rida höga klasser!
Jag vill kunna jobba med hästar, och bo utomlands på en fin gård, Jag har stora Mål verkligen!
och jag vill verkligen lyckas.
Med ponny känner jag väl lite press på mig, eftersom att jag har inte all tid i världen! men sen har man nästan hur lång tid som helst på sig,
jag vill bli ännu duktigare, för det finns så mycket kvar att lära! Jag strävar efter framgång.

första ridpasset efter han kommit! Lycka ♥
/Julia


Dag 11 - En låt som påminner om en häst du älskar

Jag vet inte varför, bara är så ! ♥


/Frida

Haha chill!

kollade in min startid för i helgen!
ska ju rida omg 3 av eliten, FEI haha och kolla vad man ser!
jaja sov morgon, hinner rida Daven innan och allt, härlig men ändå jobbigt att gå och vara nervös, samt tagga till sådär länge! :o
aja, får hoppas att där är nån rolig var när man startar haha! näst sist.
Kankse det ger mig tuuur ;)
ni får hålla tummar och tår, alltså på Lördag!
/Julia


man kan ju alltid hoppas på samma sak igen!

Nytt på Bloggen!

Tänkte att det var dags med en ny, ljus och glad header! den andra kändes så mörk.
Så jag satte mig ett tag och fixade lite! resultatet ser ni ju själva
Kommer att fixa lite små saker och uppdatera headern ibland, sen får vi se hur länge denna håller!
sen får vi se, kanske det är dags för en animerings header, med vinterbilder på oss,tjuvskick!
Här är iallfall resultatet, vad tycker ni?
Hiss eller Diss på nya Headern!?



Åsiktsinlägg

Tycker faktiskt folk över lag klagar en hel del på underlag när de rider/tävlar. Istället för att lära sin häst att gå på olika underlag så lägger de ner all energi på att klaga på hur fruktansvärt dåligt underlaget är? Jag menar, det lär ju inte gå bättre för att man klagar.
Klart underlaget kan vara dåligt, absolut, men du vinner ju absolut ingenting av att klaga över det. Om du är en bra ryttare så tycker jag att du ska kunna rida din häst på vilket underlag som helst och med varierad ridning på olika platser osv så klarar hästen det.
Jag tror inte det hänger på hästen i såna här lägen utan då är det ryttaren. Hästen kanske känns lite seg för dagen, då ger ryttaren upp lite och om det sen inte är något super underlag, så istället för att ta sig i kragen och intala sig själv att man ska vinna så lägger ryttaren själv av.
Menar inte att jag är en perfekt människa, men för mig så känns det här med att klaga på dåligt underlag bara som en rätt sunkig ursäkt, istället för att bara säga att man inte själv red bra.
i'm just sayin'

/ Hanna

Nytt

I söndags var jag och mamma i malmö, på hööks för att köpa lite nya saker, dels för mitt presentkort jag och chippen vann, och för att vi behövde lite nya saker!
orkade inte ta kort på allt, utan tar och lägger ut bilder ifrån deras hemsida, på det som finns!
ibland får man leka med färger!
Måste bara Hissa denna samtidigt! helt underbar är den, tar ut ALLA knutor i svansen, och luktar så himla gott, tror faktiskt aldrig jag luktat nåt så gott pälsglans! Skulle själv kunna ha det i mitt hår haha!
Daven fick en slick leksak då han alltid vill ha något att göra i boxen!
& lite andra små saker! så som ett HV polo fleectäcke, men det finns inte på hemsidan då det endast är tillverkat ett! hihi känner mig speciell. Kommer visa bild på det sen.
Var inne en snabb runda på Horze sen också och där hittade vi:
Till Daven
& så lite små saker där också. Det var väl det hela, vill ju inte köpa massor nu utan sparar mig ordentligt inför kina! som ni kanske vet finns det hästaffärer där och det är 1000 gånger billigare än i sverige! :D
/Julia

Anmäld

Anmäld
Ställe: Åsbo ponnyklubb
Klass: lok LB:1
Datum: den 23 okt
kat: C-ponny
Anmälda just nu: 16 st, 1 reserv

/Frida

Hiss & Diss

Börjar med att hissa och dissa nu!

Hiss

Jag hissar slick godiset Mini horslyx, alla hästar jag provat det på tycker om det!
Jag använder det själv till Pee Wee när vi har det hemma. Hon tycker om det väldigt mycket! :)

slick stenarna finns i 4 olika smaker
* den gröna, det finns något i den som är bra för hästen, och det är det jag använder!
* den rosa är ett slags godis kom jag och julia fram till
* den blåa är mint, vilket jag personligen inte tror är så bra för hästarna..
* den gula är VITLÖK! och det tror jag personligen inte är bra för hästarna! Jag tror inte att det skadar dom på det sättet, men dom mår nog bättre av dom andra 2 (3)

men alla är nog ett slags godis!



Diss

Diss till lungn musik, när man är och tävlar och det är lungn musik på framridningen!
Jag menar dressyr då, för det är det jag tävlar.
När man är inne på banan är det okej med lungn och tyst musik, men på framridningen vill man/jag ha musik som peppar en till att jobba! Annars känner man ju sig helt trött och sen när man kommer in på banan känner man att man inte gjort något vettigt på framridningen.
Nej, diss till lungn musik på framridning!

Vad tycker ni?
/Frida

10 saker om mig

Kör på precis som Frida och Julia med 10 saker om mig och mina hästar som jag inte tror ni vet, i brist på annat att skriva om..
  1. Vintern är min favoritårstid. Klart att jag tycker om sommaren supermycket, men det är något speciellt med vintern..
  2. Lagettes mamma dog vid hennes födsel, så hon är uppfödd på flaska.
  3. Både Lagette och Nicolai är otroligt mysiga hästar.
  4. Lady är otroligt speciell, helt obeskrivlig faktiskt..
  5. På min fritid är jag faktiskt väldigt mycket med mina kompisar.
  6. När det gäller musik så lyssnar jag på allt från Volbeat till David Guetta. Kan vara Skrillex eller Melissa Horn. Här har ni två klara favoriter! -> Volbeat - Still counting och DJ Antonie vs. Timati ft. Kalenna - Welcome to St. Tropez (DJ Antonie & Mad Mark Remix)
  7. Jag tar inte åt mig av vad folk säger om mig, haters keep hating.
  8. Jag har väldigtväldigt lätt för mig i skolan och matte & svenska är mina starkaste ämnen.
  9. När jag blir stor vill jag bli försvarsadvokat och jag vill inte bo kvar i Sverige.
  10. Jag tycker det är tragiskt hur folk betér sig över internet. 

/ Hanna

12. Min favoritgren

Haha, igentligen dum fråga!
Men Dressyr såklart. det är bara något som klickar där! skulle aldrig kunna bli hoppryttare och flänga runt på banor, typ ingen kontroll på hästen osv, nej!
så det blir självklart Dressyr!
hans bakbensaktivitet är det inget fel på! ;)
/Julia

Dag 10 - 10 saker du inte visste om mig

1. jag är riiiiktigt envis!

2. Jag sätter väldigt stora krav på mig själv, vilket inte är bra i vissa tillfällen och i vissa få tillfällen bra.

3. Jag gick på mannekäng när jag var yngre, och en grej på g som jag inte är redo att berätta ännu

4. Jag är suuuper nöjd med livet just nu!! :D

5. Jag har svårt för att koncentrera mig när jag pluggar till prov

6. Jag är extremt mörkrädd och hör ljud och inbillar mig grejer, som att någon går i trappan när jag ligger i mörkret i min säng.. xd

7. På höstlovet ska jag åka till kina med Julia!! Kommer bli så gaaaalet roligt!!! :D

8. Jag mår illa av att tänka på dagen när vi bestämmer oss för att sälja min älskade ponny Pee Wee's Bo-Gi!!!

9. Jag längtar lite efter snö.. så att man får fina bilder! :D

10. JAG ÄLSKAR ATT HANDLA TÄCKEN, SCHBRAK O.S.V !!

/Frida

Vinnaren av finn 5 fel!

Grattis Alva! :) länk till blogg: http://alvaaohlstrom.blogg.se/

Alla 5 fel är inringade med vita eller svarta ringar ;)
/Frida

glömt bort bilder!

Som sagt så satt jag och tittade i arkivet efter bilder på, och sen ser jag tävlingsbilder, och träningsbilder med chippen som jag inte visat er!
hm,tänkte ta och visa dom nu, bilderna ifrån när jag tränar med chippen är frida som tagit, samma dag som daven kom hem, alltså 2 veckor sedan.
Kommer ihåg att han vilat ett tag då, så han var verkligen fin för att ha vilat 2 dagar!
Kommentera på nu!
/Julia

plugga sen blogga

ja läs rubriken "plugga sen blogga", kommer inlägg från mig ikväll!

/Frida

Idétorka

Har fullständig idétorka, har verkligen inte en aning om vad jag ska blogga om för tillfället. Det är ju ni som bestämmer, vad vill ni läsa om? Vill ni läsa hiss&diss, åsiktsinlägg, dagens ridpass, vill ni kanske att vi/jag ska visa bilder på stall osv. Kom med förslag!



Aja, idag blir det träning för Lottie, får se om jag ska rida en eller två hästar och i så fall vilken/vilka. Låter jättebortskämd..
Eftersom det är inne vi rider så kan jag bjuda på film men inga bilder, är det av intresse?

Såhär såg utsikten ut från stallet i fredags kväll, så himla mysigt när solen går ner över anläggningen.

/ Hanna

Dagens ridpass

Sammanfattning: WOW!
Min ponny var gryyyym idag, allt satt som en smäck!! Och hon gjorde tex. gudansfina ökningar, var rund och fin hela tiden i till och med galoppen!
aaaah, stoooolt!!!!! :D
vet inte vad jag mer ska säga, hih. Tog några fighter igår med henne och så visade jag var skåpet ska stå, så det var spännande idag ifall vi skulle ha några till fighter eller om hon skulle skärpa sig.
Och hon skärpte sig veeeerkligen!! haha är i chock, guud vilken ponny! :O

såklart ska kameran dampa när det går som bäst.. men emma var snäll och tog ändå! :)
men dom blev väääldigt mörka.. :(


min kamera och ridhuset?? dom sammanbetar verkligen inte... -.-
/Frida


♥Pee Wee's Bo-Gi♥

Jag älskar denna ponny gaaaaalet mycket! ♥












/Frida

Ängen

Hm, juste ja jag glömde helt bort att i helgen när frida var här red vi lite på ängen, har bilder på det såklart!
visar bilder på mig och dippan, så får hon visa bilderna på Zenit och henne!
kan säga så här mycket, att ja, chippen fick göra lite vad han ville, höll på att flyga av nån gång, och han fick springa, och i traven så bara spang och sprang han som en galning, haha härlig kille det!
Älskar när man kan variera ridningen så man inte bara alltid behöver jobba hård dressyr, finns det något roligare än ut i skogen, full fart, och hoppa över träd som ramlat, det är mitt o chippen absolut favorit!
/Julia
är det något speciellt ni vill läsa om, så skirv mer än gärna! :)


Calle är hemma

För nån dag sen kom lilla Calle hem efter att varit utlånad hela sommaren till en tjej.
Han har blivit så fin! och så pigg, haha lilla söte.
Men där var nån som inte var lika glad för att det kom en ny till stallet, haha Zenit!
har bilder på när han över staketet försöker attackera lilla calle som tycke det var kul att retas, och chippen som skyddar calle.
Men nu går det mycket bättre, zenit har bara inte träffat calle innan.
Han är en riktigt liten buse, och vi ska verkligen försöka få tag på en vagn så vi kan börja köra honom lite ibland.
/Julia

Finn 5 fel!

ja, alla vet hur det går till?
om inte, den som hittar alla 5 felen först vinner en länk!

orginalet ovanför!

den redigerade ovanför
/Frida

11. En låt som påminner om en häst du älskar

Hm, vad roligt att jag just tänkte på det. & det är Faktiskt en låt som spelas oftast en gång om dagen när jag är med denna pållen.
Daven! Låten är galet fin också,men varje gång jag är med Daven hör vi den låten, Även när jag provade honom i tyskland, och när vi åkte därifrån och var påväg dit, Jag la direkt på hjärnan att det var vår låt!
bild ifrån provridningen ♥
/Julia

Dag 9 - Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Dag 8 hoppar jag över då jag tycker den är likadan som dag 7!

hm, någon jag skulle vela byta liv med en dag är ju såklart dom stora ryttarna, Jan Brink, Patrik Kittel, o.s.v
just att få känna på deras dagar med deras fantastiska hästar!
Men alla skriver ju såklart om att dom vill byta liv för en dag med dom kända ryttarna, men faktiskt så är det fler jag skulle vela byta liv med för en dag som inte är "kända" eller vad man ska säga ;)
Skulle vela byta liv med mina bloggkompisar för en dag också :)

sen är jag ju också väldigt nöjd med mitt eget liv och min egna lilla pärla! :D
/Frida

Jag och Zenit på ängen!

här är lite bilder på mig och zenit när jag rider honom på ängen! :)





Ja, det var dom bilderna jag fick :)
/Frida


Klippt och klart.

Nu är allt klart i stallet, har ridit hästarna inna idag och sen klippt.
Roligt är det faktiskt att se vilken stor skillnad det blir på chippen, hela hans färg blir helt annorlunda.
Han blir nästan svart nu! när han är ljusbrun med sin päls. Men inget emot mig, Sen ska vi även rycka hans man, som är på tok för lång just nu, han måste ju vara fin inför nästa helgs tävling.
Daven var super duktig i skogen idag, skötte sig bättre än förväntat när vi tog en annan runda, och det regnade,blåste och vi stötte på kor..
Imorgon kommer jag inte att vara hemma under dagen, för att vi ska iväg till Hööks, Horze och så.
Men jag ska se om jag kan få ihop nåt tidsinställt. När jag kommer hem är det dressyr på banan med killarna som gäller!
/Julia

Så sant..



/ Hanna

Zenit

Eftesom att vi ska försöka låna ut Zenit nu, och mamma har fixat en familj som möjligtvis är intresserade så var dom lite sugna på att se bilder på honom. Därför kommer jag lägga ut lite bilder på honom och så.
Född:93, men är lika pigg som en 10 åring.
Är lite öm i fötterna eftersom vi plockat av skorna, så han behöver ny skor.
Just nu är han väldigt tjock, men det är för att ingen rider och håller i gång honom så mycket nu,
Tävlad Dressyr på nationell nivå, och är maxad D ponny.
Här kommer lite bilder ifrån när jag rider honom i Somras när han precis kommit hem.
du är allt för söt!
/Julia

Till stallet!

nu bär det av till stallet, ska rida Pee Wee på banan.
Ikväll ska jag iväg, men jag kommer göra tidsinställda!

Vi hörs när jag kommer hem!

/frida

10. 10 saker du inte visste om mig

1, Jag är otroligt mörkrädd! klarar inte av att ens gå upp på mitt rum om där är mörkt.
.
2, Jag tycker att Betfor,och Hästgodis med bär smak, är riktigt gott!
.
3,Jag är helt galen i grädde, fråga bara frida! har det på nästan allt.
.
4,Jag tycker det är roligare att handla saker till hästarna än till mig själv.
.
5,Jag är sällskapssjuk, vill helst aldrig vara själv!
.
6,Jag har varit modell för ett franskt företag och ett svenskt.
.
7,Min pappa bor i kina så jag har varit där 3 gånger, och ska snart dit igen.
.
8,Jag älskar att vara med kompisar på tex Jägers (nattklubb/disco typ)
.
9,Jag kan aldrig hålla reda på mina strumpor, så jag har alltid olika par.
.
10,Jag är helt såld på tyskald och kommer lätt försöka hitta nåt jobb där eller så när jag är äldre!
/Julia

dagen ser ut följanade

Hallå allihopa!
idag skulle jag igentligen ha åkt till stan och gått i hööks,Horze och så, men eftersom det är så fint väder så hoppar vi det och tar det imorgon istället.
Alltså kommer jag inte göra något alls speciellt idag, tror jag ska rida Chippen lite på banan. Daven har jag inte bestämt än, men jag kommer att ha mycket tid för bloggen också, och jag ska prata med Frida och hanna om vi kanske ska hitta nån tävling vi kan ha! vad skulle ni säga om det?
bild på Chip ifrån SM iår
/Julia

Dag 7- En sak som aldrig får hända!

En sak som aldrig får hända är ju att Pee Wee blir skadad!
Jag hade gått under! Hon är min lilla bebis och kommer alltid att vara! Vi har haft henne sedan hon var 1 år, och om man hade kommit till stallet och man ser att något hänt så hade hela min värld stoppats!
Jag hade inte brytt mig om något annat än att vara hos henne.
En annan grej som verkligen inte får hända är att jag och Pee Wee blir påkörda när vi tex. rider ut!
Någon galning som kör i 120 och tappar kontrollen och kör rakt in i oss.
USCH! får rysningar bara av att tänka på det..

/Frida


Lille häst i ett nötskal!

haha, kommer ni ihåg för några dagar sedan när hanna ladda upp busbilder, haha nicolai är inte den enda som har busdagar.. hih, knäpp ponny!

haha, ja, ston är ston och har sina dagar där dom bara mååste jävlas! ;) och just detta ridpasset så tyckte hon inte att jag fick använda piskan alls!! haha..♥
/Frida


Tuff vecka!

USCH! vilken vecka asså!! :O 3 prov ett på onsdag två på fredag, alltså plugg heeeela veckan + en ponny. Denna veckan har vi inga prov som det ser ut nu? så det kommer vara stoor förbättring från min sida! :)

Idag när jag var på väg till stallet.. i ösregnet.. träffade jag på wilma, och vi bestämde oss för att vi skulle rida ut tillsammans, haha vi kom hem halv 8 i mörkret.. Men det gick super & hästarna skötte exemplariskt!
Vi travade en lång sträcka, så jag testade Pee Wee lite och hon kändes superfin! :)
haha, vi red in i en stoor fårhage, utan får, och hoppade massa stockar, Pee Wee skötte sig super och hoppade fint över stockarna, och till och med så stannade hon inte och tittade inte alls! hihi, det brukar vara något.
Hon kanske skulle blivit fälttävlansponny istället? ;)

har även bilder från ängen! hih, dom har jag heelt glömt!
/Frida


Bättra oss!

haha ja,det har ju inte varit världens bästa uppdatering nu på ett tag, men nu får vi ta och skärpa oss.
Ni har ju hört vad vi satsar på! hih. Har lite ideer och så som jag kommer att skriva om! och har lite bilder och så.
Idag var det inget direkt med Hästarna,red Daven en tur i skogen med mamma, en annan tur det var såklart väldigt läskigt. Sen tog jag Chippen och red en barbacka tur, kom rakt in i regnet och ja, Men han är så mysig!
Vi kommer även att starta en liten frågestund så ni får skriva massa frågor.
/Julia

9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

hm, ja det skulle nog bli Edward gal, eller Patrik kittel,
Liksom tänk själv, en dag i deras vardag. Rida Scandic och Totilas, liksom världens dröm.
Känna på hur dom har det, och ja allt sånt grymt.
Känner en som jobbar nere hos Patrik, och får fixa Scandic och rida andra av hans hästar, Så det är klart att det skulle vara en dröm, att byta liv med dom nån dag. hahah!
inte helt fel, nejnej!
/Julia

Gamla tränings bilder

Hej allihopa, tyvärr hann jag inte blogga igår då jag hade träning, och skulle rida båda hästarna, samt plugga på prov. Men iallfall nu är det ganska lugnt resten av veckan, Jag kommer att kunna uppdatera er bra! och har lite ideer i huvet.
Här kommer lite träningsbilder på mig och Daven ifrån förra torsdagen, har inte hunnit ladda upp dom, och har heller inte Skrivit om hur det gick.
Men iallfall, det gick jätte bra, just nu gör vi ju inte så mycket saker, utan vi försöker mest få honom i väldigt låg form så han kan stärka sig ordentligt. Kommer inte riktigt ihåg vad vi gjorde, men jag minns vi gjorde lite skänkelvikning som faktiskt gick väldigt bra, för att vara första gången!
Tränade även med Daven igår, och mamma fotade oss så ni kommer att få bilder samt veta hur det gick och lite mer beskrivning, antingen idag eller imorgon. Bror på hur sent jag kommer hem idag.



Första skänkelvikningen

Nu är det Träning med Chip!
/Julia

Nytt

Var inne och kikade på ridsportförbundets hemsida och såg att det blir ett helt nytt licenssystem inför 2012, både för häst och ryttare. Helt galet kan jag tycka.. Bl.a. så höjs priserna för ryttarlicenser och hästlicenser måste man förnya varje år.


Här är två utdrag:
"I stället för att lösa licens för den nivå den aktive vill tävla på, lokal eller nationell, så är det ryttarens eller kuskens ålder som avgör kostnaden för licensen.
Licenserna får tre nivåer, för ryttare upp till 12 år, för ryttare/kuskar upp till 18 år och för ryttare/kuskar från 19 år och uppåt. 
Licensen gäller året ut för ryttare som fyller 12 respektive 18 år. Licensen för ryttare upp till 18 år gäller även internationellt. Det nya systemet innebär en höjning av licensen för dem som tidigare löst lokallicens, men de får samtidigt möjlighet att starta på fler tävlingar."

"Livstidslicensen för häst/ponny försvinner
Från och med 2012 måste häst- och ponnylicens lösas varje år, även för lokal tävling. Livstidslicensen försvinner, men redan lösta livstidslicenser kommer att fortsätta gälla efter årlig uppdatering i systemet.
Kostnaden för häst/ponnylicens blir 200 kronor/år, 100 kronor/år för lektionshäst/ponny.
Med en årlig, regelbunden uppdatering av häst- och ponnyregistret får Svenska Ridsportförbundet en överblick hur många hästar och ponnyer som faktiskt tävlar, på vilka nivåer och med vilka resultat."


För dig som vill läsa mer:

http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2011/10/Nyttlicenssystemfran2012/

/ Hanna


Lycka är att ha en fyrbent vän ♥




/ Hanna

Dag 6 - Alla hästar i stallet

ja tyvärr så har jag inte bilder på alla eftersom vi bytat stall, men jag visar bilder på dom som jag har bilder på!

Pee Wee's Bo-Gi, min tävlings ponny i dressyr

Jasmin, Min systers tävlings häst i hoppning

Diarco, emmas tävlings häst i hoppning

Och sen är det en tjej som heter anna och hennes häst Marry me, och så kommer det in en till ny på torsdag som jag inte vet något om. tyvärr har jag inte någon bild på dessa två ekipage :(
/Frida

Dagens ridpass

Tänkte skriva lite om dagens ridpass innan jag återgår till mitt pluggande inför provet imorgon..
Idag red jag ut på Pee Wee en lååång skrittrunda, pigg kan jag säga att hon var!!! haha
Vi hoppade någon liten stock i skogen eftersom hon tycker det är superkul!
Efter skrittrundan så gick jag ut på ängen och travade henne och kände hur hon kändes, och hon gick superfint!
en grej jag inte fattar är att hon är mycket mer taggad på att jobba ute på ängen än när hon går inne på banan och gör exakt samma grej.. hm, konstigt. är det någon som kanske vet ? :)
Ja, det var inte så jättestor press på henne idag eftersom hon vaccinerades igår.
Men jag är nöjd i alla fall! :D

Kommer även upp minst 2 inlägg till från mig idag, så glöm inte att kika in igen!!

/Frida

Nu

STALLET! :-D
/ Hanna

I fredags..

.. var min häst lite busig.



8. Min största rädsla inom ridsporten

Känns som en ganska lik fråga som den innan?
Jaja tar det väl igen, det måste nog vara om nån av mina ponnyer blir skadade,
Att man råkar ut för nån olycka till häst, Om man möter en bil och hästen kastar sig ut på vägen
och såna saker, det finns så mycket mer! men jag tror ni förstår.
gammal bild på Chippson! ♥
/Julia



Fler bilder kommer under dagen.
/ Hanna

Härligt!

Är det någon som är sugen på att se fler bilder? :D


rider lätt, där av min hemska sits ;)
/Frida


Snabb uppdatering

Detta inlägg får gå väldigt snabbt, då jag nu ska ner i stallet och klippa Daven samt rida honom ett litet pass på banan. Frida åkte vid 2 tiden, så hon hann inte fota mig och daven, kan ju hoppas mamma vill göra det!
sen kan jag ju tråkigt säga att det blev inga bilder vid sjön för att där var fullt med folk, och då får man inte rida där!
så himla tråkigt. Red lite på fältet så förhoppningsvis blev där nån bra, Här kommer super dåliga mobil bilder ifrån Ridturen igår! Riktigt härligt väder var det.
och när vi red hem blev det Galet dimmigt!
/Julia

Tidig morgon

Godmorgon på er bloggläsare, idag Ska vi rida ut en tur på chippen & zenit.
Hoppas på att det blir sol idag också så vi kan rida bort till sjön och ta lite bilder!
såklart kommer det en stor bildbomb sen då, Annars rider vi nog lite på banan, Senare idag ska Julia rida Daven. Förhoppningsvis fottar Frida oss då.
Vi kommer även att ladda upp bilder ifrån när vi var ute och red i Dimman igår!
& senare idag kan ni vänta er en Bildbomb ifrån Frida också, när hon rider Pee Wee:)
/JF


Söndag

Har precis varit ute och morgonfodrat hästarna och ska snart cykla ut till Nicolai. Ska ut och rida idag med Emma och Tubbe, om vi ser något i dimman ;-)
Ikväll är det Talang Skåne träning på Lagette för Lottie som gäller, är jättetaggad eftersom jag inte tränat på typ två veckor!
Bloggar mer senare! 

Bengt-Åke njuter i min tävlingsväska..

/ Hanna

Uteritt med Daven

Somsagt var mamma med och fotade mig och Daven om det var i torsdags,
Det var andra gången han gick i skogen och det är klart han var spänd, och han som är rädd för solen, var ju inge höjdre att den var framme.
Men några bilder blev det väl!
Senare på fredagen tränade jag för helena, och jag fick igenom honom mycket, så jag tror det blev nån bild där också!
Du är endå ganska härlig!
/Julia

Dagens ridpass

Dagens ridpass på Pee Wee idag gick inte särskillt bra.
Jag var typ jättestressad och red verkligen som en kråka!! Nu när jag och julia sitter och kollar igenom bilderna så rider jag asdåligt och ja jag var även hård i handen.. Men imorgon ska pappa fota igen och då ska jag verkligen försöka göra mitt bästa!! Blir lite besviken på mig själv när jag gör sånt som jag verkligen inte får göra, som att dra upp benen, inte arbeta med benen och typ hålla i huvudet eller vad man säger, allt det jag behöver träna extra på visade jag tydligt idag att det var värt att träna på.. ;)
Men aja, alla har dåliga dagar!
Här är lite hemska bilder på oss.. ;)
/Frida

Dagens schema

Så här blir dagen idag ungefär:
1. skynda mig till stallet + försöka ragga med mamma eller pappa så kanske någon av dom kan fota ;)
2. Rida min ponny men den "nya" s******
3. mocka o.s.v
4. skynda mig hem
5. packa
6. Åka till julia
7. vi hittar sääääkert på något kul till er!

nu måste jag till stallet, pussohej!

/Frida

Dag 3 - Det här behöver jag träna mer på

det här inlägget är kopierat från förra bloggen, men eftersom det är såå mycket nya läsare så antar jag att dom vill läsa alla dagarna eftersom dom inte läst det innan!

hm, det jag tycker att jag behöver träna mer på är dessa 3 grejer:
* Stilla med underbenen, det går ju inte helt stilla, men ja det är en grej jag ska tänka på
* In mer med tån, ner mer med hälen
* Lita mer på Pee Wee. Hon går mycket mer av sig själv på tygel nu, så nu måste jag lära mig att lätta i handen så att hon kan dansa och kan visa upp sina fina gångarter!

Sen är det ju smågrejer som kan finslipas, det är bara till att kämpa på! :D


/Frida


7. En sak som aldrig får hända!

En av alla saker som inte får hända är ju att nån av mina prinsar skadar sig i hagen, så ordentligt så dom inte kan stå på sina ben, eller att dom måste åka in akut till veterinär, sy eller så.
Ja igentligen om dom skadar sig allvarligt någonstans. Jag är verkligen rädd varje dag jag tar ut mina hästar att något ska hända med dom! och sen tänker jag på dom hela tiden, men sen vet jag ju att man kan inte vara helt säker, det kan hända saker precis när somhelst och även när dom är inne.
En annan sak som absolut inte får hända, då skulle jag gå under är att dom plötsligt skulle bli sjuka, eller att man helt plötsligt upptäcker dom så pass sjuka att det inte går att rädda dom! usch fy, vill inte tänka på det ens :(
ni betyder allt! ♥
/Julia

Daven bleeev:

Daven blev slutmätt till 147,9 oh, helt perfekt!
Först när vi kom in var han ganska mycket större, eftersom han spände upp sig ordentligt, men vi stod med honom ett tag, lugnade ner honom lite och sen blev han jätte duktig, då fick dom honom till 148,6 med skor.
Och sen mätte dom skorna, och dom var 7 mm alltså drog dom bort det.
Helt perfekt enligt mig! super glad att han blev så lagom, för eftersom jag är lång behöver jag en högre ponny, och han är precis lagom :D
Jag kommer faktiskt att ge 2 länkar, eftersom en av dom som gissade på exakt rätt högd, hade ju faktiskt hört det innan ;)
men sen var där en som var väldigt nära och det var Céline-Dressyrungarna.blogg.se hon gissade på 147,8
och sen Michelle-Ungadressyrryttare.blogg.se hon gissade på 147,9 men visste då redan om det så lite fusk hihi ;)
/Julia

RSS 2.0